Regie/concept: Jelle Stiphout
Scenografie en kostuumontwerp: Esther Eveline Sloots
Spel: Lindsay Zwaan, Sjef van Schie, Brent De Vries
Muzikale ondersteuning: Wieke van Rosmalen & Reggy van Bakel
Compositie: Wieke van Rosmalen & Jelle Stiphout
Met dank aan: Charlotte Goesaerts, Samuel A. Bom, Paul Slangen, Stichting Het Verbond, Beam Systems & Ymere 

EEN ABSURDE DROOGKOMISCHE VERGADERVOORSTELLING VOOR EN OVER MENSEN DIE WORSTELEN MET ALLEDAAGSE BESLUITVORMING 

Drie bestuursleden bereiden zich voor om dit besluitsvormingsvarkentje te wassen. Maar hoe eenvoudig is het eigenlijk om besluiten te nemen in een land waar polderen een werkwoord is? Wat begint als een traditionele vergadering verandert al snel in een ritualistisch spel zonder woorden, waarin de personages de omgangsvormen onderzoeken die ze aan elkaar verbindt. Wat blijft er over van de vergadering als we de woorden laten voor wat ze zijn?

Studio Dooie Mus maakt post-traumatisch theater over de mens voor wie het leven een absurd cadeau is met een behoorlijke gebruiksaanwijzing. Met deze absurde muzikale beeldende mimevoorstelling duiken ze met humor in de wereld van de besluitvorming, heroverweging en twijfel. Deze absurde symfonie probeert een diepere betekenis te vinden in ons alledaags handelen. 

Over hoe de ASMR-tists in opstand komen tegen de algoritmes die hun levens beheersen

WhisperingWieke, LynnieZ & AmazingAva willen meer volgers. Ze besluiten zich op te geven voor de SatisFactory. Een content-farm die hen belooft om te toveren van compleet onbekende content-creators tot wereldberoemde ASMR-tists. Al snel komen ze erachter dat hoe sensationeler ze zijn, hoe meer volgers ze aan zich verbinden. Langzaam zie je ze kapotgaan aan de content die ze zelf creëren.

 

 

 

Een voorstelling over de kunst van het memen.

De Memers is een ode aan al die typerende plaatjes online; memes. Kluiving onderzoekt deze grappige plaatjes die zich razendsnel verspreiden via reddit, facebook en instagram en maakt de vertaalslag naar het theater. Laat je meevoeren in de wonderlijke wereld van memes: van politieke tot wholesome memes, en van relatable tot edgy dank. Een voorstelling voor doorgewinterde shitposters én voor mensen die nog uit het analoge tijdperk komen.

©Lindsay Zwaan 2023